Stockholms Foniatriska Klinik

 • Specialistcentrum för röst och stämbandssjukdomar

  Vi kan hjälpa till med det mesta inom röst, sväljning och svalgproblematik. Det kan röra sig om svag röst, ihållande heshet, att rösten fort blir sliten, smärta i halsen vid röstanvändning, klumpkänsla i halsen mm. Ofta kan vi hjälpa till och åtminstone utesluta allvarlig sjukdom i svalget.

  Du kan vara professionell röstanvändare (som sångare, skådespelare mm) och vara orolig för din röst antingen akut i samband med förkylning och överansträngning eller en mer långvarig röstförändring.

  Logopederna är sina egna och remisser ställs direkt till dem vid förekommande fall. De är också kunniga inom sång och kan vid behov hjälpa till på det viset men det ligger utanför sjukförsäkringen.

   

  Länk till tidigare hemsida

  • Våra doktorer

   Gunnar Björck

   Gunnar är legitimerad läkare och blev specialist i ÖNH-sjukdomar 1994 och i röst- och talrubbningar 2000. Sedan 2003 innehar han en överläkartjänst på ÖNH-kliniken Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Denna tjänst kombineras nu med deltidsarbete på Stockholms Foniatriska Klinik. Vid behov kan patienter som behöver stämbandsoperation eller injektion behandlas på Karolinska Universitetssjukhuset av Gunnar. Samarbetet mellan läkare, logoped, sjukgymnast och röstpedagog ligger honom varmt om hjärtat. På fritiden ägnas gärna tid åt fiolspel i Stockholms Symfoniorkester.

    

   Johan Berseus

   Johan är specialist inom Öron-, näsa-, halssjukdomar och Foniatri. Sin utbildning har han fått vid universitetsklinikerna i Stockholm (Karolinska), Lund samt Örebro.
   Johan jobbar så gott som uteslutande med foniatriska frågeställningar och kirurgi av stämband, struphuvud och luftvägar.
   Under mentorskap av Foniater Staffan Wilén växte förståelsen för hur komplexa dessa frågeställningar kan vara och hur viktigt det är att förstå hela patientens situation.

Scrolla till toppen